Carolusjournaal

Carolusjournaal 4

Beste ouder(s)/ verzorger(s),

De wintermaanden brengen helaas veel griepgevallen met zich mee, en dat merken we ook op school. Naast kortdurende uitval hebben we ook te maken met collega’s die langdurig ziek zijn, waarvoor we vervanging moeten regelen. Dit is gezien het personeelstekort in heel Nederland, soms een uitdaging, maar we doen ons uiterste best om de continuïteit te waarborgen. Het is helaas in deze tijd vaker een uitzondering om een bevoegde leerkracht uit de invalpool te krijgen in plaats van een onbevoegde leerkracht. We proberen zo secuur en weloverwogen beslissingen hierin te nemen. Met inzet van invallers en het team proberen we zoveel mogelijk stabiliteit en rust in de klas te behouden, zodat uw kind zich veilig en prettig voelt.

In deze nieuwsbrief informeren we u over actuele zaken, uitjes en andere relevante onderwerpen.

Veel leesplezier!

 

Jeugdsportfonds

Heeft u geen geld? Maar wil uw kind graag sporten? Of op dansles, muziekles, zwemles of iets anders? Wij betalen de club. We helpen ook als er spullen nodig zijn zoals sportkleding of dansschoenen.

Wat moet u doen? Wilt u dat wij de club van je kind betalen? Dan kunt u twee dingen doen:

  1. Ga naar kieseenclub.nl en vul het formulier in.
  2. Vul het formulier op school in en vraag of de school de aanvraag voor u doet.
Heeft u een (hulp)vraag op het gebied van zorg of welzijn?

Elke maandag tussen 15:00 en 17:00 organiseert de Kronkel een gratis inloopspreekuur voor buurtbewoners. Zonder afspraak kunt u terecht voor informatie en advies over o.a.:
- administratie;
- geldzaken;
- invullen van (online) formulieren;
- aanvraag van subsidies en uitkeringen;
- WMO-melding doen;
- vinden van activiteiten en diensten in uw wijk.

Kom langs en ontdek hoe wijkz u verder kan helpen!

Ouderhulp bij de overblijf gezocht!

Onze school is op zoek naar enthousiaste ouders die ons willen helpen tijdens de overblijf. De overblijf is een belangrijk moment voor de kinderen om even te ontspannen, samen te spelen en te genieten van een gezond tussendoortje. Om dit goed te kunnen organiseren, zijn we afhankelijk van de hulp van ouders.

Wat vragen we van u?

  • U helpt een of meerdere middagen per week tijdens de lunchpauze.
  • U zorgt voor toezicht en begeleiding van de kinderen, zodat ze veilig kunnen eten en spelen.
  • De inzet is flexibel, dus u kunt zelf aangeven wanneer u beschikbaar bent. Het liefst wel een vaste dag per week.

Heeft u interesse of wilt u meer informatie? Meld u dan aan bij Florianne. Alvast heel hartelijk bedankt voor uw betrokkenheid en hulp!

Jongensclub de Kronkel

Vanuit Wijkz wordt er iedere vrijdag van 16:00 uur tot 18:00 uur een jongensclub georganiseerd. In buurtcentrum de Kronkel zijn jongens van 9 t/m 13 jaar iedere vrijdag welkom om even met elkaar te chillen!

Gratis OV voor kinderen van 4 t/m 11 jaar in Den Haag 

Sinds eind maart kunnen kinderen van 4 t/m 11 jaar gratis reizen met het OV in Den Haag. “Met deze pilot willen we ervoor zorgen dat kinderen makkelijker en zelfstandiger kunnen reizen, bijvoorbeeld naar school, sport of vrienden. We hopen dat zij en hun ouders het openbaar vervoer als een aantrekkelijk en toegankelijk alternatief gaan zien.”

Hoe werkt het?
Het is belangrijk dat ouders beschikken over een DigiD(Externe link) zodat zij voor hun kind een gratis OV-chipkaart kunnen aanvragen waarmee zij gratis kunnen reizen binnen Den Haag. Zonder DigiD kan de aanvraag niet worden voltooid. Na de aanvraag met DigiD ontvangen de kinderen een persoonlijke OV-chipkaart waarmee zij gratis kunnen reizen binnen Den Haag. De gemeente vergoedt zowel de reiskosten als de aanschaf van de kaart, zodat deelname laagdrempelig blijft. De ov-chipkaart is gekozen vanwege de betrouwbaarheid en het gemak waarmee reizen kunnen worden geregistreerd.

Belangrijke data

17 april: Paasontbijt
18 april t/m 5 mei: Meivakantie
6 mei: Studiedag
29 en 30 mei: Hemelvaart
9 juni: Tweede Paasdag
 

Hulp in de wijk  

Jeugdhulp Den Haag 

Kracht/ Rondomjou  

Bij Kracht en Rondomjou kan je terecht met alle zorgvragen die in een gezin aanwezig kunnen zijn. Na een intake kijkt het aanmeldteam welke hulp of welk onderzoek passend is.  

 

https://jeugdhulpdenhaag.nl/postcode/ 

 

SMW  

Op school hebben we een maatschappelijk werker, zij is er voor de leerlingen en de ouders. Heeft u vragen over opvoeding, gedrag en is daar mogelijk extra ondersteuning bij nodig.  

Dan kunt u contact opnemen.  

d.bhikharie@smw-basisschool.nl  

Informatie, advies en activiteiten  

ServicepuntXL 

In Den Haag zijn er veel mooie initiatieven, kent u het servicepuntXL al?  https://servicepuntxl.nl/ 

Op deze plekken kunt u terecht voor informatie, advies, activiteiten en hulp. 

Kinderkleding  

In de wijk is een initiatief om mooie, nette kinderkleding te schenken aan gezinnen die dat nodig hebben. Op de website is meer informatie te vinden. U kunt hier ook mooie kinderkleding op halen.  

https://www.stichtinglotje.nl/de-kast-van-lotje/  

Leergeld  

Leergeld verstrekt kind pakketten. Het zijn producten die zijn afgestemd op de behoefte kinderen van 4 tot 18 jaar uit gezinnen tot 130% van het minimum inkomen. Denk aan: schoolspullenpas, Squla/Woord Extra-abonnement, Chromebook, pc, laptop, mobiele telefoon, fiets, ov-abonnement, winterkledingpas, materialen voor deelname aan sport- of cultuurbeoefening en de speelgoedbon. 

https://www.leergelddenhaag.nl/aanvragen 

 

Lezen en nog heel veel meer. 

 

Bij de bibliotheek kunnen kinderen gratis boeken lenen, maar wist u dat er ook tal van activiteiten worden aangeboden?  

https://www.bibliotheekdenhaag.nl/activiteiten.html 

 

Ooievaarspas  

Ben u de brief om de ooievaarspas aan te vragen kwijt, op onderstaande website leest u of u recht heeft op de pas en hoe u deze aan kunt vragen. https://www.denhaag.nl/nl/geld-en-schulden/ooievaarspas-aanvragen/#voorwaarden  

IHub familiezorg

www.ihub.nl/locaties/familiezorg-den-haag

Met welke hulpvragen kunnen gezinnen bij ons terecht? 

● Zorgen om de gehechtheidsrelaties en/of ontwikkeling van jonge kinderen (IMH, 0-6 jaar) ● Problemen in het gezin zoals onveilige opgroei-omstandigheden en/of problemen in de gezinsrelaties ● Ontwikkelingsproblemen zoals ADHD of autismespectrumstoornissen (ASS) ● Stress- en trauma-gerelateerde klachten ● Angst- en/of stemmingsproblemen (o.a. depressieve klachten, vermijding) ● Sociaal-emotionele problemen zoals gedragsproblemen, faalangst en een negatief zelfbeeld ● Lichte persoonlijkheidsproblematiek ● Psychosomatische klachten 

 

Vragen over uw financiële situatie? 

 

De gemeente heeft een helpdesk voor hulp en advies: https://helpdeskgeldzaken.nl/ 

 

Weggeeftafel  

Afgelopen jaar zijn we op school gestart met de weggeeftafel, deze tafel staat nu voor vast in de hal van school. Alles wat op deze tafel aangeboden wordt, mag u gratis meenemen naar huis. Heeft u zelf boeken of spellen die u niet meer gebruikt dan kunt u ze erbij zetten.  

De oudertelefoon

 

De oudertelefoon staat iedere ouder en opvoeder via telefoon en chat te woord. Je kunt met hen praten over alles dat je tegenkomt in het ouderschap, gezinssituatie en als opvoeder. Niets wordt gek, raar, te groot of te klein gevonden. 

Je mag ze bellen als je vragen hebt, zorgen, twijfels, problemen of om gewoon even te sparren. De vrijwilligers zijn getrainde professionals, die zonder oordeel naar je luisteren. Zij geven geen kant-en-klare tips of adviezen, maar stellen de juiste vragen om erachter te komen wat je dwars zit, en hoe je dichterbij een gewenste situatie kunt komen. 

Zij gaan uit van jouw ervaring en kennis. Immers, als opvoeder ken je je eigen situatie het best. Zij helpen je graag om daar weer met een frisse blik naar te kunnen kijken. Een luisterend oor bij opvoeding.

Website: https://www.oudertelefoon.nl/